A piskótához:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
- 1 tojás
- 17 dkg cukor
- 1 doboz natúr vajkrém
- 10 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag hidegen keverhető vanília pudingpor
- 3 dl tej
- rum
Egyéb:
- 2 csomag babapiskóta
- rum
- 4 adag feketekávé
- kakaópor
Egy magas falú, közepes nagyságú tepsiben megsütöm a piskótát a fent leírt hozzávalókból. A tésztát hagyom a tepsiben kihűlni. A pudingport összekeverem a tejjel, majd hűtőbe teszem. A krémhez a tojást, cukrot, vajkrémet, krémsajtot, főzőtejszínt robotgéppel összekeverem, majd rummal ízesítem. Végül ezt a masszát összekeverem a kihűlt pudinggal. A piskótát vékonyan megkenem a krémmel, majd egy csomag rumos feketekávéba áztatott babapiskótát fektetek rá. Erre rákenem a krém felét, majd megismétlem a rétegzést. A végén kakaóport szórok rá. A süteményt pár órára hűtőbe teszem, majd lehet szeletelni.
Lehetőleg nagyon sűrű vajkrémet használjunk, a tojás pedig elhagyható. A tiramisu a családom kedvence, ezzel a megoldással pedig sikerült olyanná alakítanom, hogy bátran tehetem vendégek elé is.
VaGa receptje.