Tészta:
- sütünk egy 5 tojásos kakaós piskótát
Krém:
- 500 g mascarpone sajtkrém
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl erős, hideg feketekávé
- 1-2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag babapiskóta
- 3 evőkanál rumaroma
A tetejére:
- reszelt csokoládé
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra kikavarjuk. Hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint rummal ízesítjük, majd habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémbe forgatjuk. A piskótatésztát kétfelé vágjuk. A krém felét rákenjük az alsó lapra, erre sorakoztatjuk a rumba és a tejjel elkevert kávéba mártott babapiskótákat, erre kerül a krém másik fele (keveset hagyjunk a tetejére is), majd befedjük a másik tésztalappal. A tetejét megkenjük a maradék krémmel és csokit reszelünk rá. Hűtőben hűtjük 2-3 órát.
Nagyon finom! Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.