- 25 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 3,5 evőkanál cukor
- 2 dl erős, hideg feketekávé
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag babapiskóta
- 3 evőkanál rum vagy mandulalikőr
- kakaópor
A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, 2 evőkanál rumot (kihagyható), majd kemény, habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (Nem szabad sokáig keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik.) A kávét a tejjel, a maradék összekeverjük, 3 evőkanál rummal ízesítjük. A babapiskótát néhány pillanatra (ne ázzon el!) a tejeskávéba mártjuk, majd egy szögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Erre egy réteg krémet teszünk, kakaóval meghintjük. Ezután egy réteg beáztatott piskóta következik. A rétegezést folytatjuk, amíg az alapanyag engedi. A tetejére krém kerüljön. A kész Tiramisut 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.
Szabó Anita receptje.