- 2 dl feketekávé
- 1 kupica rum
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 25 dkg babapiskóta
- 3 evőkanál kakaópor
A feketekávét a rummal összekeverjük, és hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásos-cukros masszát a sajtkrémmel összekeverjük és a tojáshabot lazán beleforgatjuk. A babapiskóta felét egyenként a rumos feketében megmártjuk, és tálra fektetjük. A krém felét rákenjük, a maradék, szintén beáztatott babapiskótát rárakjuk, végül a krém másik felével beborítjuk. A tetejére kakaóport szitálunk, és a süteményt kb. 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.