A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg Tere-fere keksz darálva
- 12 gramm sütőpor
- 4 evőkanál víz
A krémhez:
- 6 db tojássárgája
- 3 dl tej
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg cukor
- 5 dkg csokoládé
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 3 dl tejszínhab
A díszítéshez:
- 4 dkg olvasztott csokoládé
A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzá keverjük a sütőporral, keksszel elkevert darált diót. A tészta masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk. A 22 ×34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tészta masszát bele öntjük, elsimítjuk. 180 °C-ra melegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát. Krém készítése: A tojás sárgákat a liszttel, kakaóporral, cukorral, tejjel simára keverjük és felfőzzük. Közben bele tördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük. A kihűlt süteményen elsimítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tesszük, elsimítjuk. A csokoládét felolvasztjuk és a sütemény tetejét lespricceljük vele.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!