Csokis tészta:
- 5 dkg étcsokoládé
- 15 dkg margarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
Mandulás tészta:
- 10 dkg margarin
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál mandula aroma
Krém:
- 3 dl cukrászhab
- 15 dkg porcukor
- 3 csomag habfixáló
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
A csokis laphoz a csokoládét a margarinnal együtt egy lábasban kevergetve felolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk. Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra kikeverjük elektromos habverővel, majd a csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is hozzáadjuk. Ezt a masszát egy közepes méretű tepsiben sütjük.
A mandulás laphoz a margarint egy lábasban kevergetve felolvasztjuk. Egy tálban a tojást a cukorral és a mandula aromával jó habosra kikeverjük elektromos habverővel, majd az olvasztott margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is hozzáadjuk. Ezt a masszát egy közepes méretű tepsiben sütjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük elektromos habverővel. 5-6 evőkanálnyi felvert tejszínt félreteszünk. A túrót egy tálban a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadunk 3 evőkanál kemény habbá vert tejszínt, és ezt elektromos habverővel jól kikeverjük. Végül a többi tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A megsült csokis lapot a tepsibe visszahelyezzük, majd rákenjük a krémet. Ráhelyezzük a mandulás lapot, majd a félretett tejszínt elsimítjuk rajta. Ízlés szerint lehet díszíteni, én karamellizált cukorral csorgattam meg a tetejét. Hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Bökönyiné Böszörményi Erika receptje.