Tészta:
- 8 tojásos piskóta
Krém:
- 6 tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 5 dl habtejszín
- 1/2 rúd vanília
- rum
Sütünk egy 8 tojásos piskótát. A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, vajjal, 2 dl tejszínnel meg a vaníliával gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A már kihűlt pépet könnyedén elkeverjük a 3 dl tejszínből vert kemény habbal. A piskótát 3 lapra vágjuk, és ha szeretjük a kissé rumos finomságokat, meglocsolhatjuk megtöltés előtt egy kis rummal, majd a lapokat megkenjük a tejszínes krémmel. Egy-két órára hűtőbe tesszük, teljesen lehűtjük. A torta bevonása, díszítése tetszés szerint.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.