Tészta alap hozzávalói:
- 2×2 tojás
- 2×2 evőkanál porcukor
- 2×2 evőkanál liszt
- 2×1 evőkanál kakaópor
- 2×1 teáskanál sütőpor
- 2× 1 evőkanál étolaj
A krém hozzávalói:
- 2 csg epres pudingpor (főzős)
- 2 ,5 dl tej
- 2,5 dl meggybefőttlé
- 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 350 g meggyes joghurt
- 3,5 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 20 dkg magozott meggy
A tetejére:
- meggyszemek
- 1 torta zselé piros
- 1,5 dl habtejszín
A tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet is.
24 cm-es kapcsos forma aljára sütőpapírt vágunk. Az egyik adagot beletesszük, majd 180 °C-on, 15 perc alatt megsütjük. A másik lapnál is így járunk el. Egyben is süthető, akkor ketté vágjuk. Krém készítése: A magozott meggyet a meggylével, cukorral 2-3 percig főzzük. A pudingporokat a tejjel simára keverjük ,majd hozzáöntjük. Sűrűre felfőzzük. Tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd a joghurtokat is hozzákeverjük. Még a meleg krémhez a zselatint is hozzá keverjük. Kézi elektromos habverővel jól összekeverjük, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a meggyes krémbe dolgozzuk. A kapcsos forma aljába tesszük az egyik kakaós lapot. Ráöntjük a krémet, egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle.
Rátesszük a krémre a 2. lapot,bevonjuk egy kis krémmel, kirakjuk meggy szemekkel. A torta zselét hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük. A tortára öntjük. 1-2 órát a hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, a torta karikát levesszük róla. Tálcára tesszük és díszítjük a tejszínhabbal.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!