Barna tésztalap:
- 5 tojás
- 2 dl víz
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Sárga tésztalap:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 2 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Sütünk 2 db 5 tojásos kakaós tortalapot (5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 2 dl vizet, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 3 evőkanál kakaót, 1 csomag sütőport és végül a tojások felvert habját) és 1 db sárga tortalapot (5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 2 dl vizet, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport és végül a tojások felvert habját). Sütőpapírral bélelt 35 × 25 cm-es tepsiben készre sütjük, 180°C fokon.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 5 dl cukrászhab (habtejszín)
Továbbá:
- 4 × 250 g gesztenyemassza
- 5 dl cukrászhab
A pudingport, a vaníliás cukrot a tejben a cukorral megfőzzük, és még langyosan hozzáadunk 1 csomag zselatint, amit a hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el. Ha kihűlt, beleforgatunk 5 dl felvert cukrász tejszínhabot. A lapokat megkenjük egyesével a vaníliakrémmel (hagyjunk a tetejére és oldalára egy keveset), erre gesztenyepürét reszelünk, és erre pedig tejszínhabot simítunk. Ezt ismételjük, míg el nem fogynak a lapok. A tetejét, oldalát a félretett krémmel megkenjük és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.