Tészta:
- 2 db 8 tojásos piskóta
Krém:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (49 g)
- 2 evőkanál rum
- 4 dl habtejszín
Először is megsütjük a két piskótát, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A felengedett puha gesztenyét a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, és rummal ízesítjük. A kisült és már kihűlt piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel, majd a tejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk egyenletesen a krém tetejére. Az egészet beborítjuk a második piskótalappal. A tortát tetszés szerint vonjuk be krémmel vagy tejszínnel, és díszítjük. Mindenképpen pár órára tegyük hűtőszekrénybe, és jól hűtsük le.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.