Piskóta:
- 15 tojás
- 15 evőkanál kristálycukor
- 15 evőkanál liszt
- 3 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 10 evőkanál liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg porcukor
- kakaópor
- 0,5 dl rum, vagy aroma
- 2 liter tej
- 2 dl cukrászhab
Díszítés (ki mit szeretne):
- 35 dkg étcsokoládé
- 6 evőkanál olaj
A piskóta hozzávalóiból megsütjük a lapokat 3 × 5 tojásból: 3 × 5 evőkanál cukor, 3 × 5 evőkanál liszt, 3 × 1 evőkanál kakaópor, 3 × 1 csomag sütőpor (nekem egyedi formám van, ami 36 cm-es).
A krémhez 3 csomag pudingporból és 1 liter tejből pudingot főzünk, és hűlni hagyjuk. 10 evőkanál lisztből és a másik 1 liter tejből főzünk egy jó sűrű habarcskrémet, és ezt is hűtjük. Mikor mindkettő meghűlt, akkor jól összedolgozzuk robotgéppel. Ezután hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a kakaóport és az aromát, és nagyon jól kidolgozzuk. A cukrászhabot is jó keményre felverjük, és a krémhez adjuk, összekeverjük, és lehet tölteni a tortát.
Mikor megtöltöttük a tortát, akkor a külső rétegre is kenjünk krémet, valamint a tetejére is, és 15 percre tegyük mélyhűtőbe. Miután kivettük, egy kenőecsettel vonjuk be csokoládéval, és ezt kétszer ismételjük meg. Ekkor ismét hűtőbe tesszük, és utána lehet díszíteni. Jó étvágyat hozzá!
Kovács Zsuzsanna receptje.