A napokban volt nálunk egy Judo gála, és meglepetésnek sütöttem a gyerekeknek. Csak pár személy volt beavatva és így igazi meglepi lett mindenkinek, még az edzőnek is! 😉
A tészta 3 × 4 tojásos vizes piskóta:
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 5 evőkanál víz
- 1 teáskanál olaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 csomag csokoládés pudingpor
- 9 dl tej
- 12 evőkanál cukor
- 1/2 üveg rum aroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dl habtejszín
Tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd óvatosan összeforgatjuk a liszt-kakaó-sütőpor keverékkel. Kb. 180°C-on sütjük. A krémhez a csokoládés pudingot a tejjel sűrűre főzzük, miközben hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az étcsokoládét és az aromát is. Kihűlés után belekeverjük a felvert tejszínhabot, és megtöltjük a piskótákat. Díszítés tetszés szerint.
Kiss Imréné Magdi receptje.