Piskóta:
- 4 db tojás
- 150 g kristálycukor
- 5 evőkanál kanál forró víz
- 130 g rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál kanál instant kávé
- csipet só
Krém:
- 0,75 ltej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 evőkanálinstant kávé
- 250 g puha vaj
- 8 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 500 ml tejföl
- 2 csomag vaníliacukor
- kakaó díszítéshez
A tojássárgát a cukorral habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a forró vizet.
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaót és kávét, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt, magas falú tepsibe öntjük (32×22 cm). 160 °C-on, 20 percig sütjük.
A tésztát kihűtjük, megkenjük a krémmel, a tetejére pedig rákenjük vaníliacukorral elkevert tejfölt, kakaóval díszítjük.
Krém: a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a kávét, sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudingba beledolgozzuk a porcukorral habosra vert puha vajat.
A süteményt hűtőszerkénybe tesszük.
Forrás: Tortareceptek