Karamell:
- 15 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 10 dkg tejföl
- csipet só
Továbbá:
- 15 dkg durvára vágott dió
- 50 dkg tejföl
- 10 g zselatinpor
- 30 ml víz
- 12 dkg Corn Flakes ( kukoricapehely )
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A cukrot sötét színűre karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, a sót és a tejfölt, azután a dióhoz keverünk 4 evőkanállal belőle. A maradék karamellt az 50 dkg tejfölhöz adjuk, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Az egészet sima krémmé keverjük.
Egy 18 cm – es kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a forma szélétől és az aljába nyomkodjuk a karamellás diót, erre rászórjuk a kukoricapehely 1 / 3 -át, rásimítjuk a tejfölös krém felét, majd ismét kukoricapehely, krém és végül kukoricapehellyel zárjuk. Ráhajtjuk a kilógó fóliát és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap a tortát kiborítjuk a formából , így a diós rész kerül majd felülre. A tetejére összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és kidíszítjük vele a tortát, majd megszórjuk durvára vágott dióval.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!