- 2 egész tojás
- 6 púpozott evőkanál cukor
- 6 púpozott evőkanál finomliszt
- 8 dkg sütőmargarin
- 3 dl tejföl
- 1 zacskó sütőpor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 mokkáskanál só
- 1 kg bármilyen idénygyümölcs (őszi- vagy sárgabarack, körte, meggy, esetleg befőtt)
- a tepsihez margarin és liszt
Egy keskeny peremű tepsit margarinnal kikenünk és liszttel behintjük. A tésztához keverőtálba tesszük az egészben felütött tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Habosra felverjük, ezután belekeverjük a tejfölt, az olvasztott, de már hideg margarint és az összes többi anyagot. Sűrűn folyó masszának kell lennie. Beleöntjük a kikent tepsibe, és úgy kenjük szét, hogy a tepsit teljes nagyságában befedje a massza. A gyümölcsöket megmossuk, leszűrjük, és szükség szerint kimagozzuk, feldaraboljuk. A tésztára sorban, egyenletesen kirakjuk, majd a megtöltött tepsit 10 percig közepes lángon előmelegített, forró sütőbe toljuk. Az első 15 percben nem nyitjuk ki a sütőt. Ezután takarékra mérsékeljük a lángot, és kb. további 15 percig sütjük. Villával ellenőrizzük, átsült-e a tészta. Ha langyosra hűlt, háromszögletű darabokra vágjuk, és a tetejét kevés porcukorral meghintjük.
Nagyon finom, kiadós sütemény, mely az ünnepi asztalok dísze lehet.
Silingi Gabriella receptje.