Könnyed és krémes sütemény / pite, szinte olvad az ember szájában, nem beszélve a zamatos édes barack ízéről. Szintén gyors és könnyű kategória, hiszen a tésztát előző este összegyúrhatjuk, sőt a barackot is előkészíthetjük, a krém pedig ripsz-ropsz megvan.
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- csipet só
- késhegynyi sütőpor
- 1-2 evőkanál hideg víz
Töltelék:
- kb. 1 kg hámozott sárgabarack
Tejfölkrém:
- 2 nagy dobozos tejföl ( 900 g )
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja + leve
- 2 tojás
A tésztához, gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe. A barackokat mártsuk forró vízbe, majd húzzuk le a héját és magozzuk ki.A krémhez keverjük simára a hozzávalókat. A tésztát nyújtsuk ki, és simítsuk egy, körülbelül 30 x 25-ös vajazott, lisztezett tepsibe úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Villával szurkáljuk meg és süssük elő, 180 °C-os sütőbe, körülbelül 15 percig. A tésztát vegyük ki a sütőből, rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd öntsük le a tejfölös masszával. Tegyük vissza a sütőbe és süssük tovább, körülbelül 30 percig, hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!