Tészta :
- 28 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1/2 tasak sütőpor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
Töltelék :
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3, 5 dl tej
- 4 evőkanl cukor
- 25 dkg tejföl
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 50 dkg szilva
- őrölt fahéj
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a tészta negyedét folpacka tekerjük és a fagyasztóba tesszük. A megmaradt tésztát egy sütőpapírral bélelt 20 * 30 cm – es tepsibe nyújtjuk megszurkáljuk villával és hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a szilvát kimagozzuk és negyedekbe vágjuk. A pudingot a cukrorral együtt megfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt összekeverjük a tejföllel.
A krémet a tésztára simítjuk, kirakjuk szilvával úgy, hogy a vágott fele legyen felül, megszórjuk fahéjjal és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a fagyos tésztát.
180 °C – ra melegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.
Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!