Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
Krém:
- 5 evőkanál búzadara
- 5 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 10 dkg tortabevonó
- 2 evőkanál étolaj
A száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, külön-külön, kb. 12-15 perc alatt a tepsi hátulján kisütjük a lapokat. Közben a krémhez a tejben a búzadarát sűrű masszává főzzük, langyosra hűtjük, majd a cukorral habosra kevert margarint hozzákeverjük. A krémet a lapok közé töltjük. A sütemény tetejét csokoládéval bevonjuk.
Én egy picit keménynek találtam a kapott nyers tésztát, így adtam hozzá kb. 0,5 dl tejet.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!