- 50 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 7 dkg reszelt csokoládé
- 2 tojás
- 1 db narancs reszelt héja
- 10 dkg lekvár
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk s a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidolgozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele. A tésztát 5 mm vastagságúra sodorjuk, a formával kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 170 °C-on aranybarnára sütjük, az én sütőmben 7 perc alatt megsült.
A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral. Én sárgabarack és málna dzsemmel töltöttem meg. Narancsos csokival díszítettem.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.