Tészta:
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 10 dkg vaj
Máz:
- 2 tasak puncs ízű pudingpor
- 5 dl szánsavas meggy üdítő
A tojásokat felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a lágy margarint és kikeverjük. Elvegyítjük a sütőport a liszttel és belekeverjük a margarinos masszába. Kettévesszük a tésztát, beledolgozzuk az egyik felébe a kakaóport. Sütőpapírral bélelt, 32 x 22 cm-es tepsibe öntjük váltogatva a kétféle masszát. Előmelegített 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Kikeverjük az üdítőben a pudingokat és sűrűre főzzük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd elkeverjük a tészta tetején. A tészta tetejére gyümölcsöt szórunk. Én most szilvával raktam meg, amit kimagoztam, félbevágva raktam a tésztára. Amikor kihűlt, akkor öntöttem rá az öntetet.
Pállné Mayer Rozália receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!