A minap láttam a neten keringeni ezt a receptet. „Véletlenül” épp volt itthon mindenem hozzá, így egy gyors sütikészítés lett a vége. 🙂 Nagyon finom!!
- 1 liter tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor
- 2 tojássárgája
- babapiskóta
- 12,5 dkg margarin
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
Az áztatáshoz:
- kevés tej és rumaroma
A tojássárgákat és a búzadarát a cukorral főzzük fel a tejben, kihűtjük, majd dolgozzuk össze a margarinnal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, és óvatosan keverjük össze. Egy jénai tál aljára sorakoztassuk le a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre simítsunk egy réteg grízes krémet, majd egy réteg csokis tejszínhab következik. Ezután megint egy sor rumos-tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. A tetejére reszeljük rá a maradék fél tábla étcsokit.
Kiss Imréné Magdi receptje.