- 2 sor babapiskóta
- 1 sor csokimázas keksz
Krém:
- 1 liter tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor (ízlés szerint lehet kicsit kevesebb is)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje kemény habja
- pici só
- 12 dkg margarin
- 3 dl habtejszín keményre felverve
- 10 dkg étcsokoládé (fele a krémbe, fele majd a süti tetejére)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A búzadarát a cukrokkal, a tojássárgákkal és kevés tejjel simára keverjük, majd hozzátesszük a többi tejet is. Felfőzzük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tűzről levesszük. Még melegen belekeverjük a vajat és az 5 dkg reszelt csokoládét.
Összeállítás:
A tepsibe (20 × 30 cm-es) lerakjuk a tejben forgatott cukrozott babapiskótát, rá a fele krém, utána egy sor keksz, utána krém, majd a babapiskótával befedjük. A keményre vert tejszínt a tetejére simítjuk, reszelt csokival megszórjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!