Tészta:
- 6 tojás
- 6 csapott evőkanál porcukor
- 6 evőkanál langyos víz
- 1 csomag sütőpor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 5 púpos evőkanál liszt
- 15 dkg darabosra vágott dió
- 50 dkg magozott vágott szilva
- egy kevés zsemlemorzsa
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag karamell pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg reszelt csokoládé
- 2 dkg reszelt dió
A tojások sárgáját a porcukorral és a langyos vízzel habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk. Egyik felébe belekeverünk 3 púpos evőkanál lisztet, amiben elkeverjük a fél sütőport, a másik felébe pedig 2 púpos evőkanál lisztet a fél sütőporral, és a kakaóport. A tojások felvert habját kettéosztjuk, és óvatosan a masszákhoz keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük külön-külön, két lapban sütjük meg. A kakaós masszát megszórjuk a darabos dióval és a vágott szilvával, amit egy kevés zsemlemorzsába forgatunk. 180°C-on, előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.
A pudingokat külön-külön 3-3 dl tejben megfőzzük. A margarint a porcukorral simára keverjük, ketté osztjuk, a kihűlt pudingokhoz keverjük.
A sárga tésztára simítjuk a karamell krémet, ráhelyezzük a barna tésztát és erre kenjük a vaníliás krémet. A tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval és reszelt dióval.
Kiss Imréné Magdi receptje.