Tésztához:
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg kókuszzsír
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 15 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 6 evőkanál gyümölcscukor
- 9 dl tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 30 dkg szeder
- 0.5 kg túró
- 1 citrom (héja)
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín (felverve) +2 dl a tetejére, de ez elhagyható
- 1/2 evőkanál étkezési zselatin
- 3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg gyümölcscukor (darálva)
Először a pudingokat készítjük el. Mindkét pudingot 4,5 dl tejben 3-3 evőkanál cukorral a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt 30 x 20 cm-es tepsibe öntjük és a pudingokat felváltva a tésztán elosztjuk. Körülbelül 175 °C-ra előmelegített sütőben, fél óra alatt megsütjük és kihűtjük. A szedret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel kikeverjük. A zselatint kevés vízzel simára dolgozzuk és a mikróban felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a szederhez adjuk, A túrót kicsit összetörjük botmixerrel. A mascarponét a porcukorral, a citrom héjával és vaníliás cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a túrót, végül hozzáadjuk a szedres krémhez.A tejszínt jó keményre felverjük és összekeverjük a krémmel. A kihűlt tésztára simítjuk és tálalásig hűtőbe tesszük. Én a tetejét kicsit feldobtam tejszínhabbal, de ez elhagyható.
Mészáros Erika receptje.