Piskóta:
- 3 tojás
- 210 g cukor
- 115 ml olaj
- 115 ml tej
- 248 g liszt
- 15 g kakaópor
- ¾ csomag sütőpor
- csipet só
Krém I:
- 30 szeder
- 15 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 dl víz
- 20 dkg vaj
Krém II:
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg vaj
A piskótát megsütjük egy 25 x 36 cm nagyságú tepsiben, és 170 °C-on, 50 percig sütjük. Kétféle krémet készítünk. Az szedert a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd botmixerrel pürésítjük, átszűrjük és a vaníliás pudingot az 1 dl vízzel elkeverjük és besűrítjük vele a gyümölcsöt, majd 20 dkg vajjal összekeverjük. A másik krémhez a tejet a cukorral a vaníliás pudinggal felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót és a citrom héját, majd a kihabosított vajjal összekeverjük ezt is.
Boros Lászlóné receptje.