Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg áttört főtt burgonya
- 16 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- pici só
Töltelék:
- 25 dkg darált mák
- 20 dkg magozott meggy
- 20 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál baracklekvár
A megfőtt burgonyát burgonyatörőn áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és állni hagyjuk. A liszthez adjuk a sütőport, pici sót, a porcukrot, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, végül a főtt burgonyát. Jól összedolgozzuk, és két részre vesszük. Az egyik tésztát kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, majd a másik tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre terítjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 45 perc alatt megsütjük.
A töltelék bármilyen lehet, próbáltam már túrós-mazsolás és diós töltelékkel is. Nagyon finom minden formában.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!