A tésztához Drávai Szabina mindenre jó leveles tésztáját készítettem el, tölteni pedig bármivel lehet, én most mákkal, Nutellával és szilvalekvárral töltöttem. Nagyon finom és mutatós, próbáljátok ki!
A máktöltelékhez:
- 8 dkg mák
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola
- kevés tej
- reszelt citromhéj
A megkenéshez:
- 1 tojás szétválasztva
A tésztához valókat összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A máktölteléket is elkészítjük. Másnap kétfelé vesszük a tésztát, külön-külön téglalap alakúra kinyújtjuk, és felvágjuk 8 × 12 cm-es darabokra. A közepére rátesszük a tölteléket, majd körülkenjük tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon a tészta egymáshoz. Feltekerjük a szaloncukrot, majd egy szalaggal vagy az ujjainkkal a töltelék mellett jól összenyomjuk. A szaloncukor széleit egy ollóval bevagdossuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük tojássárgájával, de csak ott, ahol a töltelék van. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 percig sütjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.