Az alaphoz:
- 50 dkg túró
- 12. 5 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál tejföl
- 2 csomag van.cukor
- 2 evőkanál víz
- 1 citromból nyert citromhéj
- 3 teáskanál zselatin
- 1.5 dl tej
A tetejére:
- 1 tasak gyümölcskocsonya por
- 4 karika ananász
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrokat jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a vizet. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez, ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne (kb. 20 perc után kivesszük), rátesszük a gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
Hűtőben tároljuk amíg kihűl.
Amma Viktória receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!