- 50 dkg háztartási keksz
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 5 dl növényi eredetű tejszín
- 1 csomag Dr. Oetker zselatinfix
- 10 dkg jó minőségű csokoládé
- 1 dl állati eredetű tejszín (min.30%-os)
A tejből a pudingporokból és a cukorból a szokásos módon pudingot készítünk majd langyosra hűtjük. A növényi eredetű tejszínt keményre felverjük majd a vanília aromával s a zselatinfixszel hozzáforgatjuk a langyosra hűlt pudinghoz. Egy 25 x 35 -ös tepsit kibélelünk sütőpapírral. 1 sor háztartási kekszet teszünk a tepsibe majd ráöntjük a krém felét.
Újabb sor keksz következik majd a krém másik fele. Befedjük egy újabb sor keksszel. A tejszínt felmelegítjük s ráöntjük a darabokra vágott csokira és simára keverjük. A felső sor keksz tetejére rákenjük a ganache-t. Egy éjszakára hűtőben pihentetjük
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!