- 1 /b mézeslap (készen vásárolt)
- 21 db keksz (mérettől függ)
- 10 db tojásfehérje
- csipet só
- 4 csomag vaníliaízű pudingpor
- 20 + 10 dkg cukor
A tojásfehérjéket a csipet sóval és 20 dkg cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. 2 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport és a 10 dkg cukrot. 1 liter vizet felforralunk és a pudingos masszát hozzákeverjük, majd sűrűre főzzük. Állandóan keverjük, le ne égjen! A forró pudingba beleforgatjuk óvatosan a tojáshabot és a tűzre visszatéve még pár percig /4-5/ folyamatosan kavargatva, hogy a hab ne törjön, összefőzzük. A mézeslapot egy tálcára helyezzük, állítható torta keretet rakunk köré, vagy magasabb falú tepsibe tesszük. Elsimítjuk rajta a krémet, majd kirakjuk keksszel a tetejét. Hűtőbe tesszük, legalább fél napra. Tálaláskor a kekszek mentén szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!