- 50 dkg túró
- 3 dl Hulala habtejszín
- 2,5 dl tejföl
- porcukor ízlés szerint
- 1 citrom leve
- 3 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg kerek babapiskóta
- 50 dkg eper
Egy 26 cm tortasütő alját kirakom piskótával. A túrót, a tejfölt, a porcukrot (én kb. 6 evőkanálnyit tettem bele), a citrom levét és a vaníliás cukrot összekeverem mixerrel, majd hozzáadom a 2 dl tejszínt kemény habnak verve. Szép nagy epreket kettévágok, s a tortaforma oldalára állítgatom. A piskótákra öntök a krémből, majd következik egy újabb piskótasor. Erre krém kerül (amibe epreket is kockázhatok), s megint egy piskótasor. 1 dl tejszínt kemény habbá verek, s rásimítom az utolsó sor piskótára. 4-5 órát a hűtőben hagyom dermedni, majd késsel körbevágom a tortaforma karimája mentén, és leszedem róla. Eperrel és citromfűlevéllel díszítem.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.