- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg csokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg babapiskóta
- tej
- 2,5 dl tejszín
- gyömbér
- 4 evőkanál kakaópor
A vajat jó habosra kikeverem, hozzáadom a gőz fölött felolvasztott csokoládét, jól eldolgozom, majd elkeverem a vaníliás cukorral, kakaóporral, a tojások sárgájával, meg a gyömbérrel. Végül lazán belekeverem a keményre felvert tojásfehérjét és tejszínt. Egy tálat kibélelek alufóliával, majd lerakok egy réteg babapiskótát, rá egy adag krémet, és ezt mindaddig ismételem, amíg el nem fogy a hozzávaló. A tetejére babapiskóta kerül. Végül az alufóliát ráhajtom, és jól lehűtöm. Tejszínhabbal díszítve tortaként is tálalhatom.
Rózsáné Kati receptje.