Sárga lapok:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a tojások keményre felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, sütőpapírral bélelt 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük. Ha kihűlt, kétfelé vágjuk. Ezután elkészítünk még egy lapot.
Barna lap:
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
3 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport és 3 evőkanál kakaót. Végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 2 narancs
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
- 10 dkg étcsokoládé
2 csomag vaníliaízű pudingport megfőzünk 1 liter tejben és 2 narancs kicsavart levében, 6 evőkanál cukorral. Ha kész és még langyos, hozzáadjuk a 2 narancs lereszelt héját, és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 1 csomag zselatint (a tasakon található leírás szerint elkészítve és langyosra hűtve), majd hozzákavarunk 5 dl keményre felvert cukrászhabot (habtejszínt). Végül egy egész tábla csokoládét belereszelünk.
A kerek tortaformába rakva az első sárga lapot megtöltjük a krém felével, befedjük a második lappal, ami barna, erre kerül a krém második fele (kicsit hagyva az oldalára, tetejére) és befedjük az utolsó sárga lappal. Oldalát, tetejét megkenjük a félretett krémmel. Hűtőben lehűtjük, majd kiborítjuk a tortát tálcára és tetszés szerint díszítjük marcipánnal, de lehet simán tejszínhabbal is.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.