- 50 dkg darált keksz
- 4 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 20 kristálycukor
- 2 dl tej
- rum vagy rumaroma
A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaós kekszre, és hozzáadjuk a rumot vagy az aromát. Jól összekeverjük a masszát, és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23 × 24 cm-es formát alakítottam ki belőle. Nem kell sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 1 tábla tortabevonót 2 evőkanál étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni, forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Nagyon finom és egyszerű recept!
Nagyajtainé Bálint Mária receptje.