- 2 tojás
- 4 evőkanál kakaó
- 7 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mazsola
- babapiskóta
- rum
- darabos dió
- tejszínhab a díszítéshez
A mazsolát 1 dl rumban 1-2 óráig áztatjuk. A babapiskótát beletördeljük a kelyhekbe. A csokiöntethez a tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Utána hozzáöntjük az összes tejet, kevés rumot, a mazsolát és hozzáadjuk a darabos diót is. Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve 10 dkg vajat keverünk el benne. A babapiskótára öntjük melegen. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd másnapig tegyük hűtőbe (ezalatt összeérnek az ízei).
Fogyasztás előtt tornyozzunk a tetejére sok-sok tejszínhabot. Érdemes kipróbálni, a mi családunk imádja!
Szabókiné Jung Andrea receptje.