A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 dl tejföl
- 1 csomag por élesztő
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
A kenéshez:
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tej
- 1 nagy evőkanál só
A tetejére:
- napraforgómag
- szezámmag
- tojás a kenéshez
A tészta hozzávalóit a sajt és magok kivételével valamint 1 tojás kivételével összedolgozom. A tésztát összegyúrás után fél óráig pihentetem. A félóra elteltével téglalap alakkúra kinyújtom, a tetejét tojással megkenem és a reszelt sajtot rászórom. Az egészet mint a roládokat feltekerem.Tekerés után háromszor összehajtom és nyújtófával kicsit lapítok rajta. Fél óráig ismét pihentetem. Amikor eltelt az idő a tésztát kinyújtom tetszés szerinti nagyságúra. Kiszúrom, tojással lekenem és magvakkal meghintem. A tetejét 180 °C-on szép pirosra megsütöm.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!