- 50 dkg darált háztartási keksz
- 16 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- kevés tej
- 1/2 rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor (nem cukrozott)
- 1 mandula aroma (kevés zöld ételfesték)
Csokibevonat:
- 10 dkg tortabevonó
- 3 evőkanál napraforgóolaj
25 dkg darált kekszet, 8 dkg porcukrot, 4 evőkanál kakaóport és a fél üveg rumaromát összekeverünk. Hozzáadjuk a 12,5 dkg olvasztott margarint, majd összegyúrjuk. Szükség esetén kanalazunk hozzá egy kevés tejet, hogy összeálljon a massza. Ha összeállt, egy kisebb tepsibe nyomkodjuk. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál segítségével.
Erre jön a zöld tészta, amihez az előző sorrend szerint összegyúrjuk a darált kekszet, a porcukrot, az olvasztott margarint és a zöld mandula aromát. Így is szép zöld lesz, de ha gondoljuk, tegyünk még bele egy kevés zöld ételfestéket is. Összegyúrjuk, és ha szükséges, adunk hozzá egy kevéske tejet, hogy összeálljon. Ha kész, egyenletesen rányomkodjuk a barna tésztára.
Gőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót, hozzákeverünk 3 evőkanál olajat, és bevonjuk vele a sütit. Hűtőben dermesztjük minimum 2 órán át.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.