*növényi tejszínből az egész torta laktóz és tejfehérje mentes
Krém:
- 200 g étcsoki
- 200 g habtejszín
Elkészítés:
Összefőzzük őket, majd kihűtjük (1 éjszakát a hűtőben). Ha kihűlt felverjük.
Csoki torta:
- 6 tojás
- kb. 12 dkg cukor
- 6 evőkanál víz
- 18 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 dkg kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel felhabosítjuk és lassan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Hozzákeverjük a kakaóport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a kakaós masszához.
180°C-on 25-30 percig sütjük.
Sárkányüveg cukorka:
- 350 g cukor
- 2 dl víz
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- kis mandula aroma
- 1 teáskanál zselés állagú fekete ételfesték
Elkészítés:
A cukrot, a keményítőt, a vizet és a szódabikarbónát egy lábasban elkeverjük és 250°F forraljuk. Ha elérte a 250°F beletesszük az ételfestéket és tovább forraljuk. Ha elérte a 300°F beletesszük a citromlét, a vaníliát és a mandulát.
Levesszük a tűzről és szilikonos sütőpapírra öntjük, majd ha megszilárdúlt kis darabkákra tőrjük.
Összeállítás:
A tortát 2 lapra vágjuk, ízlés szerint lekvárral megtöltjük. A tetejére rusztikusan rákenjük a krémet, megszórhatjuk kis porcukorral, kis lekvárt csepegtethetünk rá, majd beleszurkálhatjuk a cukrokat.
Mira Mohr receptje.
Mira szeretettel vár Benneteket receptjeivel a Süti Mámohr oldalon.