Piskóta:
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál víz
- 6 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 kiskanál sütőpor
Krém:
- 250 g ricotta
- 200 ml tejszín
- 3-4 evőkanál porcukor
- 500 g sárgabarack
- 5-6 evőkanál cukor
- pici víz
- 1 csomag zselatin fix
- ½ csomag zselatin
Két tojásból kakaós piskótát sütünk és két felé osztjuk. A következő krémmel töltjük meg. A porcukrot a tejszínnel a ricottával együtt kihabosítjuk. A barackot a vízben a cukorral felfőzzük, kihűtjük, megfelezzük, az egyik részbe ½ csomag zselatint feloldunk és a krémbe keverjük. A barack másik felét átpasszírozzuk és 1 csomag zselatin fixszel összekeverjük, majd amikor kihűlt a tortára öntjük.
Boros Lászlóné receptje.