- 5 egész tojás (a fehérjét habnak felverjük)
- 1 csomag sütőpor
- 5 kávéscsésze liszt
- 5 csésze cukor
- 1 csésze tej
- 1 csésze étolaj
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és egy nagyméretű tepsiben kisütjük (megfelelő erre a célra a sütő nagy tepsije). Ha kihűlt, a tésztát 10 egyforma csíkra vágjuk.
Barna tészta:
- ugyanaz, mint a világos, csak 2 evőkanál kakaót keverünk hozzá
- megsütjük, és ezt is 10 egyforma csíkra vágjuk
- 5 db ostyalap (1 csomag) a tekercsek beborításához, de ne a keskeny fajtát válasszuk
Krém:
- 1,2 liter tejben
- 3 csomag vaníliás pudingport megfőzünk
- még melegen belekeverünk a pudingba 25 dkg margarint
- 20 dkg darált diót (lehet helyettesíteni 25 dkg gesztenyemasszával, úgy is nagyon finom!), és
- 30 dkg porcukrot
Még melegen megkenjük krémmel az ostyalapokat egyenként, de úgy, hogy a piskóták közé is jusson krém. 2 világos, és 2 sötét csíkot krémmel összeragasztunk (sakk-szerűen rendezzük el a színeket), és a már megpuhult ostyalappal betekerjük. Négyzet alakú rudat kapunk, melyet mind a négy oldalán beborít az ostya. Fontos, hogy minden oldala kellően megpuhuljon, így néha megforgatjuk, hogy mindig más oldala legyen alul.
A többi tészta csíkokkal és ostyalapokkal is ugyanígy járunk el, így összesen öt rúd sütink lesz, amik felszeletelve nagyon-nagyon mutatósak, és főleg: finomak!
Takácsné Bálint Erzsébet receptje.
Kép forrása: Nassoló