Alap:
- 10 dkg áfonyás darált keksz
- 5 dkg darált dió
- 3 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Krém:
- 30 dkg mascarpone
- 20 dkg porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 3 tojás
- 1 nagy evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dkg tejpor
- 2 dl tejföl
Díszítés:
- 25 dkg vegyes idénygyümölcs (málna, szeder, áfonya, stb.)
A tészta hozzávalóit jól összedolgozom, egyneművé keverem. Egy jól zárható tortaformát margarinnal kikenek. Az összegyúrt tésztát egyformán belehelyezem, és jól lenyomkodom, hogy egyforma sima legyen. A krémhez a mascarponét a porcukorral, a vaníliarúd belsejével, a tejporral, a pudingporral és a tejföllel jól kikeverem, a tojásokat egyenként hozzáadom. Az egészet homogén állapotra kikeverem, és ráöntöm a kekszes alapra. 150°C-on 80-90 percig vízfürdőben megsütöm. Amikor már megsült, a vízfürdőben hagyom kihűlni. Én este készítettem, és reggelre kihűlt. Ekkor lekapcsoltam a tortaforma oldalát, és a tetejét gyümölcsökkel díszítettem. Az unokám kedvence, és mivel a szülinapja volt, ez lett a meglepi torta.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!