Piskóta:
- 15 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 8 tojás sárgája
- 15 dkg 65-70% olvasztott étcsokoládé
- 8 tojás fehérje
- 10 dkg kistájcukor
- 20 dkg liszt
Bevonó:
- 1/2 dl víz
- 10 dkg porcukor
- 5 ml ecet
- 15 dkg 65-70% csokoládé
- 5 dkg margarin
Töltelék:
- 25 dkg forró barack lekvár
A margarint a porcukorral habosra keverem, egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját. Folyamatos keverés mellett belecsorgattam a felolvasztott csokoládét. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, és óvatosan a masszához kevertem, utána hozzáadtam a lisztet és 180 °C-os sütőbe, 50-60 percig sütöttem. Egy edénybe a vizet a cukrot és az ecetet állandó keverés mellett felforraltam. Levettem a tűzről és a csokoládét belekevertem, végül hozzáadtam a margarint is. A kisült tortát kettévágtam és forró barack lekvárral megkentem. Kívülről is megkentem egy kicsit lekvárral és ráöntöttem a csokimázt. Ostya darabokat tördeltem a tetejére az oldalát pedig ostyarudakkal körbe raktam.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!