Tészta:
- 4 tojás
- 13 kanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 13 kanál liszt
Ebből 4 lapot sütöttem. (simán lehet egyben is, torta formában, piskóta jellegű a tészta). A tésztához zöld ételfestéket adtam.
Eper zselé: kb. 30-35 dkg epret cukorral felfőztem (ízlés szerint), majd botmixerrel turmixoltam, átszűrtem. Hideg vízben 4 lapzselatint beáztattam, és a meleg eperhez adtam. Hagytam hűlni.
Fehércsokis rész: (ez a bulis)
4 zselatin lapot hideg vízbe áztattam.
Egy bögre tejet ( kb.2, 5dl ) felmelegítettem. Bele raktam a zselatin lapokat. Elkevertem. Kb 15 dkg fehércsokira öntöttem tejet, olvadásig kevertem Hozzáöntöttem még 2 dl tejszínt. Elkevertem. Addig hűtöttem míg egybe nem állt az egész, zselatin összefogta. Utána magas fokozaton kihabosítottam.
Tóth Judit receptje.
Süti kavalkád – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Judit összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!