Tészta:
- 8 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 50 dkg magozott meggy
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál rum
A tetejére:
- 3 dl Hulala habtejszín
- csokireszelék
A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a 2 evőkanál vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojás felvert habját. A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen belerakjuk a meggyet, ráöntjük a barna, majd rá a sárga tésztát. Így sütjük meg 150°C-on kb. 35-40 perc alatt.
A krémhez a 2 dl tejet, a lisztet, a 2 tojást, vaníliát együtt megfőzzük, majd kihűtjük. A 25 dkg margarint jó habosra kikeverjük a 20 dkg porcukorral, a rummal, majd hozzáadjuk a főzött krémhez. Rákenjük a tésztára. Erre kerül a felvert tejszínhab és a csokireszelék.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.