Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 200 g tejföl
- 1 tojás
Krém:
- 3 csomag csokoládés pudingpor
- 8 dl tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál rum
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
Máz:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 10 dkg fehér csokoládé
- csokidara
- kevés étolaj
A tészta hozzávalóit összeállítjuk, és a tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A pudingport a tejjel és a kristálycukorral felfőzzük, kihűtjük, majd belekeverjük a rumot. A margarint a porcukorral és a kakaóporral könnyű habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Szép simára kikeverjük, majd megtöltjük vele a lapokat. Az olvasztott csokoládékkal díszítjük.
Szeletelés előtt hagyjuk állni legalább egy napot.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.