A kakaós laphoz:
- 3 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rum
- 1 teáskanál sütőpor
A tortadarás lapokhoz:
- 5 tojás
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg tortadara
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- 30 ml rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé + 1 evőkanál étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj
A kakaós piskótához a tojásokat a cukrokkal és a rummal habosra keverjük (10 perc géppel). A sütőport, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, majd a tojásos masszához keverjük egy fakanállal. 24 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (180°C, kb. 20 perc).
A tortadarás lapokhoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is, végül a tortadarát. Két részre osztjuk a masszát, és külön megsütjük 24 × 39 cm-es tepsiben.
A krémhez a tejet a liszttel, a kakaóporral és a cukrokkal csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd a csokoládét darabokra törve hozzákeverjük. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik, majd kihűtjük.
A kihabosított margarinnal jól összekeverjük, rumaromával ízesítjük.
A lapokat betöltjük (tortadarás lap – krém fele – barna piskóta – krém másik fele – tortadarás lap), majd olvasztott csokoládéval bevonjuk. A fehér csokoládét 1 teáskanál olajjal mikróban felolvasztjuk, a kakaós csokoládét 1 evőkanál olajjal mikróban úgyszintén felolvasztjuk. Először a kakaós csokival vonjuk be, majd csíkokban felvisszük rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval a fehéret a barna csokoládéba húzogatjuk. Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!