Tészta:
- 45 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
- 2 dkg kakaópor
- tejföl
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- olvasztott csokoládé
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapot és a kakaósat is közepes méretű tepsiben kisütöm 180°C-on. Az alsó lap világos, erre sárgabarack lekvárt kenek, majd a barna lapot ráhelyezem. A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom. Erre jön a második világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab. A habot pedig olvasztott csokoládéval díszítem.
Domján Mária receptje.