Tészta :
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 15 dkg hideg vaj / margarin
- 2 tojássárgája
- kb 1 teáskanál piros ételfesték
- kb 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 10 dkg porcukor vagy cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
- 3 tojásfehérje csipet só
A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A szinezőt elkeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a lisztes részhez a tejföllel együtt és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk és folpackba csomagolva legalább 40 percre mélyhűtőbe helyezzük.
Egy 22 cm – es kapcsos tortaforma aljába és az oldalára sütőpapírt vágunk.
A töltelékehez a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrokat a citromhéját, a tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.
Az egyik tésztagombócot nagy lyukú reszelőn a formába egyenletesen belereszeljük , rásimítjuk a tölteléket, végül a tészta másik felét ráreszeljük. 180 °C – ra melegített sütőben kb 35 perc alatt – tűpróbáig megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!