- 2 tojás
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 25 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg keksz
- 0,5 dl rum (elhagyható)
- 20 dkg vágott dió, mandula mogyoró ízlés szerint
A tojásokat a kétféle cukorral gőz felett habosra kavarjuk. Beletesszük a kakaót, vajat, rumot és sűrű krémmé főzzük. Beletördeljük a kekszet és beleöntjük a többi hozzávalót. Én a diót egy picit megpirítottam a sütőben, így finomabb íze lett. Picit hűtjük. Addig egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Beleöntjük a masszát, jól elegyengetjük, becsomagoljuk és hűtőben dermesztjük legalább 6 órán keresztül. Én a fóliát nem szoktam levenni róla, csak akkor amikor tálalom a vendégeknek, így nem szárad ki.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!