Tészta:
- 6 tojássárgája
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 12 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
Krém:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
A tetejére:
- 4 dl növényi tejszín
- 5 dg reszelt csokoládé
A tojássárgáját, a vizet, olajat, cukrot kikavarjuk. Utána hozzáadjuk a sütőporos rizslisztet és a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 °C-on 15-18 perc alatt kisütjük. Ez idő alatt megfőzzük a tejben a pudingport. Jó sűrűre főzzük. A fehérjét felverjük a cukorral és a még forró pudinggal elvegyítjük és az éppen kisült tészta tetejére kenjük. Ezután visszatoljuk a sütőbe és 160°C-on, 10 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, rákenjük a tetejére a felvert tejszínt, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.
Boros Lászlóné receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!